Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, szárnyai végét levágjuk, az úgyis csak megégne sütés közben. Belsejét nagyon kevés ételízesítővel bekenjük, mellrészénél 2-2 helyen beirdaljuk.
A sörbe felnyitás után belepakoljuk a fokhagymákat, ki mennyire szereti, mi jó sokat rakunk mindig hozzá. A sörösdobozt sütőpapírral körbetekerjük. Ráültetjük a csirkét.
A lekvárt a szerecsendióval meg a barackpálinkával kikeverjük, és a csirkét jól betestápolózzuk vele. Az egész ültetett csirkét nedves sütőpapírral körbetekerjük, mintha egy papírsátor alatt ülne.
Tepsiben vagy sütőlemezen közepesnél egy kicsit alacsonyabb fokozaton kb. 2,5 óra alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.