Elkészítés: A lencsét egy éjszakára báztatom. A csülköt kicsontozom, és négy kb. egyenlő darabra vágom,
besózom. A sárgarépát és a zöldséget karikákra vágom, a zellert kisebb kockákra.
A zöldségeket összekeverem a lencsével, hozzáadom a 4 gerezd fokhagymát. Sózom, enyhén borsozom. Az egészet egy cserépedénybe vagy római tálba öntöm, a tetejére egymás mellé teszem a csülökdarabokat. A húsok közé teszek 1-1 szelet füstölt
szalonnát, illetve a négybe vágott hagymából 1-1 darabot. Vizet öntök alá, az edényt lezárom, és sütőben 190 C fokon 2 órát sütöm.
Tálaláskor a zöldséges lencseágyra teszek 1-1 darab csülköt, mellé medig 1-1 szelet szalonnát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.