Elkészítés: A megtisztított pulykamájat kis edénybe teszem, leöntöm annyi tejjel, amennyi ellepi, majd hozáadom a zúzott fokhagymát. Összeforgatom, hogy a fokhagyma mindenhol érje, lefedem, hűtőbe teszem.
1-2 vagy éppen 24 óra múlva a fele libazsírral kizsírozott tepsibe teszem a májat, rápakolom a leszűrt fokhagymát, és 2-3 evőkanál vízzel előmelegített sütőben közepes lángon, fedő alatt vagy alufóliázva kb. 20-30 percig párolom.
Majd leveszem a fedőt, enyhén sózom, és a maradék zsírral leöntve fedő nélkül addig sütöm, amíg a nedvesség elpárolog a zsírból (10-15 perc).
Amikor kihűlt, zárható edénybe öntöm. Hidegen tárolom. A zsírt kenyérre kenve, májszeletekkel gazdagítva úgy ehetjük, mint a nagymama libamájas kenyerét, az íze megtévesztően hasonlít.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.