Elkészítés: A lisztet és a kukoricakeményítőt tálba szitálom, hozzáadom a cukrot, csipetnyi sót. A tojássárgáját a tejszínnel kis tálban elkeverem, a vajat apró kockákra vágom. A lisztes keveréket elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a tojásos tejszínt. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. A lágy tésztát frissen tartó fóliába csomagolom, 1 órára hűtőszekrénybe helyezem.
Közben elkészítem a tölteléket. A díszítéshez néhány gyümölcsöt félreteszek, a többit turmixgép poharába teszem a barnacukorral, és leturmixolom, majd az egészet sűrű szövésű fémszűrőn átpasszírozom. Így a magok nem kerülnek a szederpürébe.
A tejszínt kemény habbá verem, hozzáadok 3 evőkanálnyit a szederpüréből, alaposan, de óvatosan összekeverem, felhasználásig hűtőszekrénybe helyezem a maradék szederpürével együtt.
A sütőt 175 fokra előmelegítem. A tésztát enyhén lisztezett felületen 2 mm vékonyságúra nyújtom – óvatosan kell vele bánni, mert könnyen ragad! Kosárkaformákkal kis lapokat szaggatok a tésztából, ezzel bélelem az előzetesen alaposan kivajazott sütőformákat. Mindegyik formába került tésztát villával enyhén megszurkálok, hogy a tészta sütés közben ne púposodjon fel. 13-15 perc alatt szép világosra sütöm – rácsra borítva hagyom hűlni.
A már szobahőmérsékletű kosárkákat megtöltöm a csillagcsőrös habzsákba szedett lila habbal, majd mindegyikre néhány csepp pürét biggyesztek, végül félbevágott gyümölcsökkel díszítem. Jól behűtve tálalom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.