Előkészítés: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és egymás után hozzáadjuk az ecetet, az olajt, a tojást, egy csipet sót. Villával elkeverjük, végül beledolgozunk 60 ml langyos vizet. Belülről kifelé keverve simára dolgozzuk a tésztát, meleg tálba tesszük, és lefedve 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát nagyon apróra vágjuk. Tálba tesszük, azonnal megcsepegtetjük a citromlével, elkeverjük a cukorral, a pálinkával és a napraforgómag kétharmadával. Kivajazunk egy tepsit. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett asztalterítőn a lehető legnagyobb lappá nyújtjuk, majd lisztes kézzel, középről a tészta széle felé haladva a kézfejünkön még vékonyabbra nyújtjuk. Megcsepegtetjük az olajjal a tésztát, és szétosztjuk rajta az almás tölteléket. Az abrosz segítségével lazán feltekerjük, és a tepsibe emeljük. A sütőben kb. 45 percig sütjük. A mézet elkeverjük a vajjal, a maradék napraforgómaggal, és a sütési idő letelte előtt 10 perccel a rétesre kenjük. Vanília- vagy karamellfagylalttal nagyon finom.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 240 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.