Előkészítés: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és egymás után hozzáadjuk az ecetet, az olajt, a tojást, egy csipet sót. Villával elkeverjük, végül beledolgozunk 60 ml langyos vizet. Belülről kifelé keverve simára dolgozzuk a tésztát, meleg tálba tesszük, és lefedve 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát nagyon apróra vágjuk. Tálba tesszük, azonnal megcsepegtetjük a citromlével, elkeverjük a cukorral, a pálinkával és a napraforgómag kétharmadával. Kivajazunk egy tepsit. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett asztalterítőn a lehető legnagyobb lappá nyújtjuk, majd lisztes kézzel, középről a tészta széle felé haladva a kézfejünkön még vékonyabbra nyújtjuk. Megcsepegtetjük az olajjal a tésztát, és szétosztjuk rajta az almás tölteléket. Az abrosz segítségével lazán feltekerjük, és a tepsibe emeljük. A sütőben kb. 45 percig sütjük. A mézet elkeverjük a vajjal, a maradék napraforgómaggal, és a sütési idő letelte előtt 10 perccel a rétesre kenjük. Vanília- vagy karamellfagylalttal nagyon finom.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 240 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.