Elkészítés: A mogyorót megpörköljük, a héját ledörzsöljük, majd ledaráljuk (nekem saját mogyoróm volt, a sütőben pörköltem meg és utána ledaráltam).
A vajat és a cukrot egy tálba tesszük, robotgéppel jól kikeverjük. Állandó keverés mellett egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a ricottát, majd állandó keverés mellett kanalanként belekeverjük a mogyorót, a mákot, végül a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, apránként, óvatosan, keverőlapáttal a masszához keverjük.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 25 perc alatt készre sütjük légkeverésnél 150 fokon, kb. 25 perc alatt.
A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk langyosra hűlni.
A karamellhez a cukrot serpenyőbe öntjük, elkezdjük felolvasztani. Ha már szép aranybarna színűre karamellizálódott, hozzáöntjük a tejszínt, ekkor hirtelen megkeményedik a cukor, de addig kevergetjük, míg újra teljesen feloldódik és besűrűsödik a karamell.
Tálaláskor a tortaszelet tetejére csorgatjuk a karamellt, ízlés szerint még vaníliafagylaltot is kanalazhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.