Elkészítés: A tésztához a porcukrot keverjük habosra a vajjal és a 2 egész tojással, majd adjuk hozzá a tejet is. Allandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a sütőporral és a darált mákkal összekevert lisztet, addig keverjük, míg a tészta szép sima lesz.
A tortaformát vékonyan kenjük és lisztezzük ki, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt (tűpróbáig) süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A meggyet pár órával a felhasználás előtt magozzuk ki, majd cukrozzuk le. Ezután alaposan csepegtessük le, majd kb. a felét botmixerrel pépesítsük (én este cukroztam le, hogy jól átjárja a cukor a gyümölcsöt). A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután apránként keverjük hozzá a pépesített meggyet (kanalanként adjuk hozzá a meggyet, nehogy túl lágy legyen a krém). A habtejszínt verjük kemény habbá, majd szintén apránként, óvatosan keverjük hozzá a meggyes krémhez.
A teljesen kihűlt tortát éles késsel vágjuk félbe, majd az alsó tésztalapot kenjük meg a meggyes-habos krémmel. Ezután a maradék meggyet ízlés szerint osszuk el a krém tetején. Helyezzük rá a másik tortalapot, majd tenyérrel kicsit nyomkodjuk le. Végül a maradék krémmel vonjuk be a torta külső felét is.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kicsit hűlni, és ízlés szerint csorgassuk a tortára. Az elkészült tortát helyezzük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.