Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat kissé megmelegítjük, és összedolgozzuk a liszttel.
Elkészítés: A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládékat, és felolvasztjuk. Kisebb adagokban a lisztes vajat is belekeverjük, és egy percig rotyogtatjuk. Közben állandóan kevergetjük. A masszát tálba öntjük, és habverővel beledolgozzuk a tojássárgájákat. Hagyjuk kihűlni. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül világosra pirítjuk egy serpenyőben, majd azonnal a masszába keverjük. A tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval krémesre keverjük, először egyharmadát, majd a többit is a hideg krémbe forgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, és cukorral beszórunk négy kisebb tűzálló formát, és beletöltjük a masszát. Tepsibe forró vizet töltünk, beleállítjuk a formákat (kb. kétharmadukig érjen a víz), és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Közben a díszítéshez a cukrot egy serpenyőben 2-3 evőkanál vízzel megolvasztjuk. Amikor elkezd karamellizálódni, beleszórjuk az egész mandulákat. Kissé megpirítjuk, majd alufóliára szedjük. A maradék karamellt vékony sugárban, villával az alufóliára csorgatjuk, hagyjuk megszáradni. Amikor a krémes elkészült, a tetejére tesszük, és azonnal fogyasztjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 566 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.