Elkészítés: Ilyen fazonban még nem, épp ezért meleg vízben gyorsan átöblöget a mazsolát, lecsepegtet. A kisebb méretű fügéket vékony szeletekre, a szeleteket még kettő-háromba vág, félretesz, megmossa a cseppet ragadványos kacsóit.
A tejet hideg vízzel kiöblített literes, nyeles lábaskába, bele a füge, a mazsola, felforral. Féltakarékra a lángot, folyamatosan keverve lassúdan bele a dara, a cukor, az aroma, teljes takarék, kényelmesen keverget tovább sűrűsödésig, a dara puhulásáig.
Lángot lekapcs, meóz, édesítővel finoman beállít az ízét. Hűlés közben a füge nagylelkűen ontja édes aromáját, ezért csak óvatost!
Fazonírozás, tányérkákba osztogatás gusztuska szerint, a hangsúlyosabb mandula illat-aromaorgia miatt nem feltétlenül kíván mellékletet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.