Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk, a végén a mazsolát is beledolgozzuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Egy 26 cm-es kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy legalább 2 cm-es belső pereme is legyen.
A tetejére valókat összeolvasztjuk, a mandulát kb. 5 percig egész halvány rózsaszínűre pirítjuk csak benne, a sütőpapíron elsimítjuk.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kb. ujjnyi téglalap formára kinyújtjuk, az olvasztott vajjal megkenjük. A cukrot összekeverjük a fahéjjal és a liszttel, megszórjuk, és hosszanti oldaláról szorosan felcsavarjuk. Éles késsel 12 egyforma részre feldaraboljuk, az egyes darabokat a mandula tetején elosztjuk.
Letakarva újrakelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát betoljuk, a hőfokot 10 perc után visszavesszük 190 fokra, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd tálra borítjuk, a papírt óvatosan lehúzzuk, és ha megfelelően kihűlt, tálalhatjuk.
Különlegesen finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.