Előkészítés: A csokoládét lereszeljük. Két kisebb kuglófformát (kb. 10 cm átmérőjűek legyenek) kivajazzuk, beszórjuk mandulával, és hidegre tesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat a porcukor felével, a rummal habosra keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és beleszitáljuk a maradék porcukrot. A vajas masszához keverjük a tojássárgákat, a mandulát, a lisztet, a csokoládéreszeléket, és végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát a formákba töltjük, és sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A kuglófot tálra borítjuk és tejszínhabbal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 396 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.