Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 24x20 cm-es formát.
Elkészítjük a mandulás masszát: 6 dkg vajat, 5,5 dkg cukrot, 1 teáskanál vanília aromát, a mandulát és a tejet egy főzőedényben addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Sűrűn kevergessük!
A tésztához a maradék vajat, cukrot és vanília aromát elektromos habverővel összekeverjük, amíg krémes állagú nem lesz. Külön tálban a kétféle lisztet vegyítjük, majd két részletben a krémes, vajas masszához adjuk. Elektromos habverővel, max. fokozaton összekeverjük (darabos állagú tésztát kapunk).
Beleöntjük a tepsibe, és elegyengetjük az ujjunkkal szétnyomkodva, majd kb. 12 percig sütjük (amíg halvány aranyszínű nem lesz), majd 10 percig hűlni hagyjuk.
Megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a mandulás masszát, és még 25 percre visszatoljuk a sütőbe, vagy amíg a mandula szépen meg nem pirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.