Elkészítés: A vaníliarudakat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, félretesszük. A visszamaradt héjjal felforraljuk a tejet, majd kicsit lehűtjük.
A tojások sárgáját fém keverőtálba tesszük, habosra keverjük a cukorral, beletesszük a kikapart vaníliapépet, a citromhéjat, és gyors keverés mellett beleöntjük a tejbe.
Egy lábasban kevés vizet forralunk, arra ültetjük a keverőtálat, és vízgőzön, egyenletes keverés mellett 20-25 perc alatt besűrítjük. Amikor már elég sűrű, belekeverjük az őrölt mandulát. Levesszük a gőzről, és gyakran kevergetve kihűtjük.
A kihűlt krémet 4 kehelybe szétosztjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Tálalásnál megszórjuk a pirított mandulával, és tejszínhabbal, gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.