Előkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vaníliarudat kettéhasítjuk, és kikaparjuk a pépet.
Elkészítés: Összekeverjük a vaníliát, a narancshéjat, a cukrot, a tejszínt, a tejet és a rizst egy kb. 2 literes edényben. Szorosan letakarjuk alufóliával, betesszük a sütőbe, és kb. 30 percig sütjük, amíg a rizs megpuhul, és az összes folyadékot magába szívja. A tojássárgákat egyenként a forró rizsbe keverjük. Beleszórunk 10 dkg mandulát, beledolgozzuk a mascarponét, és hagyjuk kihűlni. (Legjobb, ha már langyos, betesszük a hűtőbe, egy éjszakára.) Tálaláskor a masszát kelyhekbe szedjük, és a maradék mandulával megszórva tálaljuk. Díszíthetjük mentalevéllel és narancshéjjal.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 765 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.