Előkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vaníliarudat kettéhasítjuk, és kikaparjuk a pépet.
Elkészítés: Összekeverjük a vaníliát, a narancshéjat, a cukrot, a tejszínt, a tejet és a rizst egy kb. 2 literes edényben. Szorosan letakarjuk alufóliával, betesszük a sütőbe, és kb. 30 percig sütjük, amíg a rizs megpuhul, és az összes folyadékot magába szívja. A tojássárgákat egyenként a forró rizsbe keverjük. Beleszórunk 10 dkg mandulát, beledolgozzuk a mascarponét, és hagyjuk kihűlni. (Legjobb, ha már langyos, betesszük a hűtőbe, egy éjszakára.) Tálaláskor a masszát kelyhekbe szedjük, és a maradék mandulával megszórva tálaljuk. Díszíthetjük mentalevéllel és narancshéjjal.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 765 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.