Előkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a fehérborral és az olajjal elkeverjük. A lisztet kisebb adagokban beledolgozzuk, és 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: A szilvákba a magok helyére 1-1 mandulát töltünk. Az öntethez a narancsok levét kinyomjuk, kis lábosban összekeverjük a vajjal, a tojásokkal, a tojássárgákkal és a cukorral. Vízfürdőbe állítjuk, és kevergetve besűrítjük. Ha csomós lenne, szűrőn átszűrjük, és kihűtjük. A tésztához a megmaradt 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. Az olajat nagy lapos edényben (serpenyőben) felforrósítjuk. A szilvákat a tésztába öntjük, egy villa segítségével kiemeljük, és nyolcasával az olajban 4-5 percig sütjük. A szilvákat konyhai papírtörlőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és meghempergetjük fahéjas cukorban. A narancsöntettel kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 1335 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.