Előkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a fehérborral és az olajjal elkeverjük. A lisztet kisebb adagokban beledolgozzuk, és 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: A szilvákba a magok helyére 1-1 mandulát töltünk. Az öntethez a narancsok levét kinyomjuk, kis lábosban összekeverjük a vajjal, a tojásokkal, a tojássárgákkal és a cukorral. Vízfürdőbe állítjuk, és kevergetve besűrítjük. Ha csomós lenne, szűrőn átszűrjük, és kihűtjük. A tésztához a megmaradt 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. Az olajat nagy lapos edényben (serpenyőben) felforrósítjuk. A szilvákat a tésztába öntjük, egy villa segítségével kiemeljük, és nyolcasával az olajban 4-5 percig sütjük. A szilvákat konyhai papírtörlőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és meghempergetjük fahéjas cukorban. A narancsöntettel kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 1335 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.