Elkészítés: A marhahúst ledarálom a füstölt szalonnával, a hagymával és a fokhagymával, hozzáadom a tojást, ízesítem a fűszerekkel, sóval, borssal, pici őrölt köménnyel, és jól összegyúrom. Miután összeállt, golyókat vagy kisebb rudakat formázok, és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban kisütöm, papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.
A camembert sajtot felszeletelem, mindkét felüket zsemlemorzsába forgatom, és száraz teflonserpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütöm (tálalás előtt, hogy minél frissebb legyen). A sajt fordításánál ügyeljünk arra, hogy a lapáttal gyorsan forgassuk meg, hogy a forró sajt belülről ne folyjon ki.
A salátához a kiviket meghámozom, gerezdekre vágom, a belső keményebb, fehér részt kivágom, összetépkedem a jégsalátát. A retket, és az uborkát felkarikázom, az újhagymát oldalirányban, hogy szép hosszúkás szeletek legyenek, felvágom. A gyömbérdarabot apróra vágom, vagy le is reszelhetjük, és az összes hozzávalót óvatosan összekeverem egy tálban, enyhén sózom, borsozom, ráfacsarom a citrom levét, és finoman meglocsolom olívaolajjal. Mikor tálalom, még egyszer óvatosan összeforgatom.
Akinek ez nem elég tartalmas, barna rizst is kínálhat hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.