Elkészítés: Kezdjük a szósszal. Forraljuk fel a portóit és a levest, adjuk hozzá az ecetet, a borsot és a babérlevelet. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy kioldódjon a fűszerek íze. Állítsuk be a sütőt 110 Celsius fokra. Sózzuk, borsozzuk meg a húst. Pirítsuk meg a vajon. Helyezzük a sütőbe. Süssük meg, hogy a belseje rózsaszínű maradjon (kb. 15-20 perc). Tekerjük a húst zsírpapírba, és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt felszeleteljük. Mossuk meg a spárgát, pucoljuk meg a répát, a gyökeret. Mindegyiket vágjuk gyufaszál vékonyságú darabokra (ha kell, hosszában is vágjuk félbe). A felszeletelt gyökérzöldségeket cukros, sós vajas vízben főzzük puhára. (De ne engedjük szétfőni!) Ezután ugyanabban a vízben főzzük meg a spárgát. Szűrjük le a zöldségeket, és tartsuk melegen. Szűrjük le a szószt. Sűrítsük be a liszttel. Főzzük öt percig. Tegyünk félre kb. 5 evőkanálnyit a tálaláshoz. Keverjük a tejfölt a maradék szószba, hogy könnyű és selymes legyen. Vágjuk a húst hat szeletre. Tegyünk a tejfölös szószból mindegyik tányérra. Helyezzük rá a húst. Öntsük a sötét szószt a világos köré. Rendezzük a zöldséget a hús köré. Díszítsük a hússzeleteket egy-egy libamájpástétom- és szarvasgombaszelettel. Tört burgonyát kínáljunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.