Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítem. A tepsi hátára sütőpapírt helyezek.
A tésztához a tejet kézmelegre langyosítom, kisebb tálba öntöm, feloldom benne a szalalkálit. A lisztet nagyobb tálba szitálom, hozzáadom, a cukrot, a sót, a kakaóport, és alaposan elkeverem. A hideg vajat apró kockákban a lisztes keverékhez adom, elmorzsolom. A tejet a szalalkálival, valamint a kissé felvert tojást a többi összetevőhöz adom. Tésztává dolgozom, 2 részre vágom.
Az első tésztarészt akkorára nyújtom, hogy a sütőpapírral borított tepsi hátuljára kényelmesen ráférjen. A tésztalapot 6-8 perc alatt egyenletes, világosra sütöm. Hűlni hagyom. A másik tésztával pontosan így járok el.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom, ha megpuhultak, kinyomkodom. 1 evőkanál vízben felmelegítem, feloldom.
A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét a vaníliával és a cukorral habosra keverem, beledolgozom a feloldott zselatinlapokat. Egy másik edényben kemény habot verek az előzetesen behűtött tejszínből. Hablapát segítségével a két krémet összekeverem.
A tészta széleit egyenesre vágom. Sütőpapírral bélelem a tepsit (olyat érdemes használni, amelynek a pereme legalább 4-5 cm magas) úgy, hogy a peremre is kerüljön papír. Ebbe helyezem az első, már kihűlt tésztalapot. Rákanalazom a krémet, befedem a másik, szintén egyenesre vágott tésztalappal. Itt gyorsnak kell lenni, részben, hogy a krém még könnyen kenhető legyen, részben pedig, hogy az ekkor még kemény és rendkívül törékeny tésztalap ne sérüljön. Kissé megnyomkodom a tetejét, hogy mindenhol érje a krém, majd vaníliával kevert porcukorral meghintem.
1 éjszakát pihentetem a frizsiderben. Másnapra csodásan megpuhul. 2-2,5 cm-es kockákra vágva kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.