Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Felforralunk 3 dl vizet egy csipet sóval, beleszórjuk a rizst, és lefedve addig főzzük, amíg a vizet beissza.
Elkészítés: A tejet felforraljuk cukorral, a vaníliás cukorral. Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a tejet, és letakarva, nagyon óvatosan főzzük, párszor megkeverjük. Amikor már majdnem beitta a tejet, félrehúzzuk a tűzről, és állni hagyjuk, de a fedőt nem vesszük le 20-30 percig. Közben elkészítjük a karamellt. A cukrot nagyon óvatosan karamellizáljuk, amikor már szép a színe, ráöntjük a tejszínt, és felolvasztjuk benne a karamellt. Amikor elolvadt, a puha tejberizshez keverjük. Előveszünk egy kisebb tálat. A rizs felét beletesszük, vékonyan rászeleteljük a banánokat, majd betakarjuk a rizs másik felével, és kanállal lenyomkodva tömörítjük. Félretesszük, hogy jól kihűljön. Ha teljesen kihűlt a rizs, kemény habbá verjük a tejszínt. Kikeverjük a mascarponét kevés cukorral, végül a tejszínhabbal. A karamelles rizst megkenjük a krém felével, és megszórjuk kakaóporral. A maradék krémet habzsákba szedjük, és megdíszítjük a rizs tetejét. Tálalásnál tehetünk rá szeletelt gyümölcsöket, öntetet.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 636 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.