Előkészítés: A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük. A mogyorót összevagdaljuk. A tojásokat kettéválasztjuk. Egy 30 cm hosszú tégla alakú formát alaposan kikenünk vajjal.
Elkészítés: A mogyorót száraz serpenyőben aranysárgára-világosbarnára pirítjuk, kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A banánokat meghámozzuk és egy villával összetörjük. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a banánpépet megfuttatjuk, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A mézet és a tojások sárgáját habosra verjük, beletesszük a tejet, a vaníliás cukrot és a banánpépet. Ezután belekeverjük a lisztet, a sütőport, csipetnyi sót, a mogyorót és a mazsolát is. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük, óvatosan összekeverjük a tésztával. A masszát a formába töltjük, tetejét elsimítjuk, és előmelegített sütőben kb. 60-75 percet sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.