Elkészítés: Egy kb. 1,2 literes püspökkenyér-formát 2 deka vajjal kikenünk. A sütőt közepesen előmelegítjük, a lisztet tálba szórjuk, a cukorral összekeverjük. A vajat rádaraboljuk, s gyors mozdulatokkal, nehogy megolvadjon, a liszttel összemorzsoljuk. Akkor jó, ha a zsemlemorzsához hasonlóan morzsalékos lesz. Utána a simára vert tojásokkal, a mazsolával, a brandyvel, a narancshéjjal meg a narancslével összedolgozzuk. A formába töltjük, a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 1-1 óra 15 percen át sütjük. 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hűlni hagyjuk; a tetejét félbevágott mazsolával vagy vékonyra fölszeletelt birsalmasajttal díszítjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.