Elkészítés: A medvehagymát apróra felvágjuk. A kolbászt lekarikázzuk, majd kisebb kockákra felvágjuk.
Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát, és fakanállal jól összekeverjük.
Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejszínt, az olajat, és kézi habverővel simára keverjük.
Ezután a száraz anyagokhoz hozzáöntjük a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott medvehagymát és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverjük.
A muffinformát papírral kibéleljük (vagy szilikonos formákkal) majd belekanalazzuk a masszát. Ezután a tészta tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kivéve rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.