Előkészítés: A csokoládét lereszeljük, a mogyorót vagy diót ledaráljuk. A meggyet alaposan lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. Kivajazunk egy mély tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, egy csipet sót, és eldolgozzuk. Belekeverjük a mogyorót, a csokoládét, a lisztet, a kakaót, a sütőport, és alaposan összedolgozzuk. A tepsibe simítjuk, rászórjuk a meggyet, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A tortabevonó zselét a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkeverjük a meggylével (ha szükséges, vízzel kipótoljuk). Felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, és a süteményre simítjuk. A süteményt felszeleteljük. A tejszínt kemény habbá verjük, és feldíszítjük vele a szeleteket. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, és kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 406 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.