Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom, lisztezett asztalra borítom, majd az 1/3 részét levágom, ebből lesznek a rácsok. A nagyobbik részt kinyújtom, és egy közepes méretű tepsibe fektetem, csinálok egy kisebb peremet is a mákos tölteléknek.
A töltelékhez minden hozzávalót egy lábosba teszek, és állandó kevergetés mellett addig melegítem, amíg a cukor elolvad, és lekvár sűrűségű masszát kapok.
A kinyújtott tésztára halmozom a tölteléket, a megmaradt tésztát kinyújtom, derelyevágóval vékonyabb csíkokat vágok, és rács alakban a mákra helyezem.
Előmelegített sütőben 45 percet sütöm 170 C fokon. Hagyom kihűlni, majd felszeletelem, és porcukorral is meghintem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.