Elkészítés: Szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport egy tálba. Adjuk hozzá a cukrot, formáljunk a közepébe mélyedést, ide öntsük a felvert tojást. Óvatosan keverjük össze, apránként keverjük bele a tejet végűl, végül 3 dkg olvasztott vajat. Keverjük kézi habverővel egynemű palacsintatésztává. Takarjuk le, és pihentessük 15 percig. A maradék 2 dkg vajat is olvasszuk fel, és ezzel süssük meg a palacsintákat.
A töltelékhez szűrjük le a meggybefőttet. 3 dl levet öntsünk lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, és folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Ha forrni kezd, adjuk hozzá a kevés hideg befőttlével elkevert keményítőt, végül forgassuk bele a meggyszemeket.
A csokoláéöntethez tördeljük a csokoládét egy lábasba, adjuk hozzá a tej felét, olvasszuk fel kevergetve. A maradék tejjel keverjük el a keményítőt, adjuk a csokoládéhoz a cukorral együtt. Takaréklángon folyamatosan keverve főzzük sűrűre, majd kézi habverővel dolgozzuk simára.
A palacsintákat tötssük meg a meggyes töltelékkel, hajtsuk háromszögbe, és locsoljuk meg a csokoládéval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.