Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk 1,5 dl langyos cukros vízben, beleszórunk 1 evőkanál lisztet, és 20 percig pihenni hagyjuk. Közben kimérjük a lisztet, megsózzuk, közepébe fészket formálunk, oda öntjük a kovászt, hozzáadjuk a maradék vizet és olajat, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
10 kis cipót formálunk a tésztából, majd letakarva újabb 10 percig pihentetjük.
Közben előkészítjük a tölteléket: darabonként 3 karika kolbászt, 1 vékony szeletke sajtot, 1 teáskanál túrót és 1 szelet gombát számoltam. Összesen 2 fej csiperkét felszeleteltem, enyhén lesóztam, megszórtam rozmaringgal és kakukkfűvel, összekevertem.
A nyers zsemléket lapjában kettévágjuk, ráhelyezzük a tölteléket, visszahajtjuk a tetejüket és a kezünk között megsodorva összedolgozzuk a széleket. További 10 percig pihentetjük, majd vízzel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
Hideg sütőbe téve, 180 fokra állítva elkezdjük sütni. Attól kezdve, hogy bemelegedett a sütő, 20-25 perc alatt megsütjük a zsemléket.
Önmagában salátával vagy főzelékek kísérőjeként is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.