Elkészítés: A tisztított és előkészített füstölt húst olajozott fóliában süssük sütőben másfél órán át. Közben az átválogatott lencsét mossuk meg, majd szűrjük le. A csíkokra vágott szalonnát pirítsuk meg, adjuk hozzá az apróra szeletelt hagymát. Pároljuk aranysárgára. Keverjük hozzá a száraz lencsét, a finomra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, egy percig pirítsuk. Annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje, majd egy órán át főzzük fedő alatt. Az utolsó öt percben adjuk hozzá a kockára szeletelt ananászt, a karikázott banánt és a darabolt újhagymát. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl száraz a lencse, inkább eresszük fel főzés közben kevés vízzel. Ha túl vizes, magas lángon párologtassuk fedő nélkül. A sült sonkát szeleteljük vékonyra, helyezzük előmelegített tálra. Kanalazzuk rá a gyümölcsös lencsét. Díszítsük bébikukoricával. Frissen, forrón kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.