Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén darabolom, szárazra törölgetem. A páchoz valókat összekeverem, a húsdarabokat bekenegetem, 1 éjszakát a hűtőben pácolom.
Másnap a húsdarabokat megsózom, zsírozott sütőedénybe helyezem, a vöröshagymát közé darabolom, kevés vizet/száraz bort öntök alá, és 180 fokos sütőben fóliával lefedve párolom 1,5 órát.
A fóliát leveszem, fedetlen, légkeverésre kapcsolva sütöm tovább, közben szaftjával meglocsolom, kb. fél óra alatt pirosra sütöm. A pirulás alatt kb. félidőben megfordítom, hogy mindkét oldala pirosra süljön.
Sütés után fólia alatt pihentetem a tálalásig, 10 percig.
A parázsburgonya vékony héját vagy lekapargatom (vagy durva szemű sóval meghintve ledörzsölöm), és alaposan megmosom. Egy nagy serpenyőben felhevítem a zsiradékot, ráöntöm a burgonyát, sózom, borsozom. 15 percig fedő alatt közepes hőfokon párolom, majd leveszem a fedőt, és kb. 15-20 perc alatt gyakran kevergetve pirosra pirítom.
Tálalásnál a pirított burgonyát és friss salátát kínálhatunk az oldalashoz, vagy egyéb más ízlés szerinti köretet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.