Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz, paskolhatjuk, ütögethetjük a gyúrótáblához. A mézes tálhoz a tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra. Egy mélyebb fémtálat kívülről megvajazunk, liszttel meghintünk. A tésztát körbevágjuk, ráillesztjük a tálra. Tepsire helyezzük. Az oldalára tojássárgával tésztadíszeket, csillagánizst ragasztunk. A peremére külön csíkot ragasztunk, ami lehet fonott, sima (villával mintázva, szezámmaggal megszórva). 1-2 órát a tepsiben hagyjuk szikkadni (ez akár 1-2 nap is lehet, így nem deformálódik süléskor a tészta), majd előmelegített, de nem forró sütőbe rakjuk. 5-6 perc múlva ecsettel bekenjük ismét tojássárgával. Ezt többször megismételjük. Mikor kivettük a sütőből, még melegen egyszer átkenjük tojássárgával, ettől lesz fényes.
Hamar sül a mézes tészta, ne legyen a sütő túl forró, a tepsit lisztezzük, és sütés után 1-2 percig hagyjuk állni, utána szedjük ki a figurákat.
Tökmag, napraforgó bél, csillag ánizs, szezámmag, aromákkal színezett kókuszreszelék, gyöngy cukorka, kakaóval sötétebbre gyúrt tészta, mind nagyon szép díszítő anyag.
Karácsony előtt, akár egy hónappal is elkészíthető, sokáig eláll.
Több hétig is eltartható a hűtőbe a jól kidolgozott tészta, fóliába csomagolva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.