Elkészítés: A piskótához a tojássárgákat a porcukorral és a kakaóval keverjük habosra. Folyamatos keverés közben szitáljuk bele a lisztet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, a fehérjéhez tegyünk egy csipetnyi sót, így még keményebb lesz a hab, és óvatosan forgassuk bele a kakaós masszába. Öntsük sütőpapírral kibélelt formába (tepsibe) a masszát, és süssük meg 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.
Mikor elkészült, még forrón vegyük le róla a sütőpapírt, így szépen lejön. Mikor kihűlt, pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és helyezzük kókuszreszelékkel megszórt süteményes tálra, így nem fog odaragadni.
Ha szeretnénk, nyomjunk a közepébe 1-1 mandulaszeletet, és kenjük meg a tetejét csokoládésziruppal (házilag is elkészíthetjük). Ezután az alaposan megmosott és eprek egyik végét vágjuk le egyenesre, és helyezzük a csokiszirupra.
A cukrászhabot robotgéppel verjük kemény habbá, és krémzsákkal díszítsük mikulásunkat. A sapka tetejére egy szem csokireszeléket tettem. A végén szórjuk meg a mikulásokat kókuszreszelékkel, mintha hóesés lenne.
Nagyon finom! És egyszerű az elkészítése! Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.