Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük, fél órára gyengén besózzuk. A lisztet és a zsemlemorzsát külön-külön lapos tálba szórjuk, a tojásokat villával kissé felverjük. A citromot forró, folyó víz alatt megmossuk, felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: A hússzeleteket lisztbe és felvert tojásba forgatjuk, lecsepegtetjük, majd ismét a lisztbe fektetjük, és a tetejükre helyezünk-nyomkodunk 1-1 szelet sajtot. Ismét megmártjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk. Felforrósítjuk az olajat, és a húsnak azt az oldalát tesszük bele, amelyen nincsen sajt. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül aranybarnára sütjük, majd két sütőlapát segítségével óvatosan, hogy meg ne sértsük a morzsaköpenyt, megfordítjuk őket, és a másik oldalukon is ropogósra sütjük. Papírkendőre téve felitatjuk a bordákról az olajat, és tálra rendezzük őket. Citromkarikákkal, olívabogyóval, vágott petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk. Párolt rizst, sült burgonyát, burgonyasalátát, ecetes savanyúságot kínálhatunk hozzá. Fogyasztáskor meglocsolják a húst a citromkarikából kinyomkodott lével, így a zsiradék könnyebben emészthető!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.