Elkészítés: A darált húst összekeverem a 2-3 bögre rizzsel. Sózom, hozzáadok 1 evőkanál pirospaprikát és ízlés szerint borsot. A végén egyenletesen elkeverek benne 1 db egész tojást, amit előre egyenletesre felvertem. A hasábról lefejtem a levelet. Minden levél végéről levágom a levéltő vastag részét. A tölteléket kis adagokban a levelekbe töltöm. Ügyelni kell arra, hogy főzés közben a rizs sokszorosára duzzd, így a leveleket lazára kell tölteni. A savanyú aprókáposztát ha nagyon savanyú, egy edényben tiszta vízzel átmosom (akár 2-3x is!). Egy lábas aljába aprókáposztát terítek, és ráhelyezem egymás mellé vagy körívesen a töltött káposztákat. Ügyelni kell arra, hogy az edény oldalához ne érjenek hozzá mert főzés közben könnyen megéghet. Ha elhelyezten a töltött káposztaleveleket, lefedem a maradék aprókáposztával, és felöntöm vízzel, hogy jól ellepje. Közepes tűzön főzöm, és 40 perc elteltével az egyik fölső káposztát felnyitom, és megnézem/megkóstolom, hogy mefőtt-e már. Ha igen, a zsírból, a lisztből, a pirospaprikából rántást készítek rá. Még 5 percig főzöm, majd jó bőséges tejföllel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.