Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk gyors mozdulatokkal, majd hűtőbe tesszük piheni kb. 1 órát.
A paprikát forró sütőben (185°C, légkeverés + grill) 10-15 perc alatt megsütjük, hogy a héja szépen megpiruljon és el lehessen távolítani. Nekünk csak a paprika húsára van szükségünk. Ahogy sütés után, a paprika bőrét eltávolítottuk, egy forró serpenyőben olívaolajon fokhagymát pirítunk egészben, majd hozzáadjuk a paprika feldarabolt húsát is. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük. 15 perc lassú főzés után, lezárjuk, majd ízesítjük és összeturmixszoljuk további olívaolaj hozzáadásával.
A töltelékhez megtisztítjuk az édesköményt, kisebb kockára vágjuk, serpenyőt hevítünk, és zsiradék hozzáadásával átpároljuk 5 perc alatt, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát a pihenés után kinyújtjuk, kisebb piteformákba rakjuk úgy, hogy a tésztának pereme legyen. Belekanalazzuk a párolt édesköményt. 2 db tojást felverünk, hozzákeverjük a tejet, majd a parmezán sajtot, sót, borsot. Az így kapott tojásos alapunkat, rákanalazzuk a megtöltött tésztakosárkánkra.
Előmelegített 165°C fokos sütőben, légkeveréssel 20 perc alatt készre sütjük, majd a langyosra hűlt paprikakrémmel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.