Elkészítés:
1.) Tészta: 2 tojást elkeverünk 30 dkg porcukorral, hozzáadunk 6 evőkanál tejet, 6 dkg zsírt, 2 teáskanál szódabikarbónát, konyhai robotgéppel kikeverjük, és óvatosan hozzáadagolunk 3 evőkanál mézet. 5 percig főzzük egy nagyobb edényben, majd 70 dkg lisztet keverünk lassan bele. Alaposan összedolgozzuk, kifordítjuk egy deszkára és összegyúrjuk. 4-részre osztjuk a tésztát, téglalapokká nyújtjuk, megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben kizsírozott tepsi hátán (!!!) kisütjük a lapokat. Nem elírás, a tepsi hátoldalán kell sütni! 5-6 perc alatt elkészül. Még melegen lecsúsztatjuk a lapokat egy deszkára. (Ha hagyjuk kihűlni, törni fog!)
Krém:
2.) 20 dkg puha vajat 20 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk egy tálban.
2.) Közben egy lábasban 6 kisebb púpos evőkanál lisztet és 1/2 liter tejet elektromos habverővel csomómentesen elkeverünk, felfőzzük, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, összekeverjük a vajas-cukros masszával kanalanként, és addig keverjük, amíg az egész egy homogén krém nem lesz. Kettéosztjuk a krémet.
3.) Az 1. mézes lapot megkenjük krémmel,
rátesszük a 2. mézes lapot, amit baracklekvárral kenünk meg
rátesszük a 3. mézes lapot, amit megint krémmel kenünk meg
rátesszük a 4. mézes lapot, amit csoki mázzal kenünk meg.
4.) Csokoládé máz: Egy lábasban elkeverünk 25 dkg cukrot 0,5 dl vízzel és 1,5 evőkanál kakaóval. Simára keverjük, felfőzzük, hozzáadunk 13 dkg hideg vajat és összekeverjük. Kihűtjük annyira, hogy jól kenhető massza legyen, majd a sütemény tetejére terítjük a közepéből kiindulva a szélei felé. Egy napra hűtőbe tesszük, és másnap lehet enni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.