Elkészítés: A tojásokat 15 dkg barnacukorral 7-8 perc alatt keményre verjük. A keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet beleforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
5 dl tejszínt felverünk, majd a mascarponéval óvatosan összekeverjük. 8 lap zselatint vízbe áztatunk.
3 lime héját lereszeljük, a belsejét kifilézzük. A menták leveleit lecsipegetjük, a bóbitákat félretesszük dekorációnak. A többi levelet apróra vágjuk. A 25 dkg barnacukrot 5 lime levével összekeverjük, felmelegítjük, hogy felolvadjon a cukor. Levesszük a tűzről, és a kinyomkodott zselatinlapokat felolvasztjuk benne. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az apróra vágott mentát és a lime reszelt héját, majd az egészet a mascarponés tejszínbe forgatjuk.
Fél órát dermedni hagyjuk. Addig 3 lapba vágjuk a kihűlt piskótát, a rummal meglocsoljuk, és ezt is pihentetjük fél órát.
A krémmel betöltjük a lapokat, a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd a mentabóbitákkal és a filézett lime gerezdekkel díszítjük. Még 1 órát pihentjük, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.