Elkészítés: A sütőt 230 fokra előmelegítjük, a nagy, lapos tepsit sütőpapírral borítjuk.
A tésztához a vizet és a vajat feltesszük a sóval és a cukorral. Amikor forr, lassan folyatva elkeverjük benne a lisztet, és addig kevergetjük folyamatosan, ameddig a tészta elválik az edény falától (vastag aljú edényben ez pár másodperc). Félrehúzzuk, rövid hűlés után a tojásokat egyenként alaposan elkeverjük benne.
A tésztát habzsákba vagy vastag nylon zacskóba töltjük, és nagyobb diónyi halmokat nyomunk egymástól kb. 3 cm-es távolságra. Vízzel megspricceljük a papírt, és nem baj, ha a tésztára is jut egy pár csepp. Betoljuk a forró sütőbe, 15 perc után a hőfokot visszavesszük 200 fokra, és a fánkokat pirosra sütjük. 1/2 óráig a sütőajtót ne nyitogassuk, mert összeeshetnek!
Résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni kb. 10-15 percig.
Ameddig a tészta sül és pihen, elkészítjük a krémet. 4 dl tejet felteszünk forrni. A cukrot habosra keverjük a tojások sárgáival, hozzáadjuk a lisztben elkevert kakaót, instant kávét, és a maradék tejjel simára keverjük. Félrehúzzuk a forrásban lévő tejet, folyamatos keveréssel hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd mérsékelt hőfokon besűrítjük. Félrehúzzuk, elkeverjük benne a darabolt vajat, a vaníliás cukorral, rummal, pici fahéjjal ízesítjük. Hideg vizes mosogatóba állítjuk, sűrűn kevergetve hamar kihűtjük.
A kihűlt fánkok kalapját recézett késsel levágjuk, az alsó üreges felébe a krémet kiskanállal betöltögetjük.
A tejszínt kevés porcukorral kemény habbá verjük, habzsákba töltjük, a krémre halmozzuk, végül a fánkok levágott kalapját a tetejükre illesztjük.
Porcukorral megszitálva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.