Keverjük össze a kétféle lisztet és a csipet sót, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már jó morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kókuszreszeléket. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk alaposan össze a tésztát.
Nedves kézzel formázzunk a tésztából diónyi golyókat, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután egy villával nyomjuk le a golyók tetejét, hogy kissé szétterüljenek.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd tegyük át egy rácsra a kekszeket, és hűtsük ki egészen.
A krémhez a vajat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tejszínnel.
Ezután a teljesen kihűlt kekszet ragasszuk össze a dzsemmel, és a vajkrémmel.Tegyünk a keksz közepére egy mokkáskanál dzsemet, majd a dzsemre egy mokkáskanál vajkrémet. Ezután helyezzünk rá egy másik kekszet, és óvatosan kicsit nyomjuk össze. (így járjunk el az össze keksszel)
Megjegyzés
Tálalás előtt szórjuk meg az összeragasztott kekszek tetejét porcukorral, majd úgy kínáljuk. Hűvös helyen pár napig tárolhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.