Elkészítés: A diót durvára/darabosra őrlöm.
A vajat, a tejszínt és a cukrot egy lábosban folyamatos kevergetés közben felteszem forrni. Lehúzom a tűzről, belekeverem a diót és a finomra vágott narancshéjat, beleszitálom a lisztet, és jól összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal kis karikákat nyomkodok.
Kb. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt kisütöm, majd lehűtöm a korongokat. Forrón a korongok nagyon omlósak, esnek szét, a legjobb hűvös helyen hűteni, dermeszteni.
Közben gőz fölött megolvasztom az étcsokoládétm belekeverem az olajat. A kihűlt korongokat egy tálcára szorosan egymás mellé teszem, és evőkanállal lekenem a tetejüket az olvasztott csokoládéval, majd ismét hideg helyre teszem. 1-2 óra múlva fogyasztható.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.