Elkészítés: A húst alaposan leöblítjük, ökölnyi darabokra vágjuk és besózzuk. Kuktában felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a húskockákat, átpirítjuk, amíg majdnem fehérré válik a hús külső rétege. Ekkor belehelyezzük a hagymát, a fokhagymát, felöntjük és jól átkeverjük a tejjel. A kuktát lezárjuk, és a forrástól számítva 20 percig pároljuk a a húst. Utána a húsokat tálra szedjük és mézzel átkenegetjük, majd áttöltjük egy tepsibe a zsírt, ráemeljük a mézes húskockákat, és addig sütjük forró sütőben, míg a zavaros lé teljesen kitisztul.
Személyes hozzáfűzés:
Fedővel ellátott edénybe ajánlatos áttenni a kész húst, mivel nagyon gyorsan kiszárad. A maradék zsír - bár nem éppen "reformkonyhai termék" - kenyérre kenve, uborkával v. más savanyúsággal kitűnő uzsonna!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.