Elkészítés: A tojásokat üssük fel, s válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá 2 csomag vaníliás cukorral. A sárgájához adjuk hozzá a 20 dkg cukrot, ezt is verjük fehéredésig. Majd öntsük bele a 3 deci tejet, fél deci olajat.
A szárazanyagokat is keverjük össze, a lisztet, a sütőporral, és a kakaóporral. Majd öntsük össze, homogénné keverjük el.
Az egyik tábla csokit kockázzuk fel, s tegyük a mikróba 2 percre 350 Watton. Majd egy másik kis edényben vagy bögrében 2 evőkanál tejet is melegítsünk fel benne, majd ezt öntsük a melegített csokira. Még 1 percre visszamehet a mikróba, ha nem olvadt fel, majd elkeverve megadja magát, és olvadt csokit kapunk. Öntsük bele a masszába, és keverjük el. Óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot is.
A másik tábla csokit egy éles késsel hosszában vágjuk kb. fél centis rudakra, majd vízszintesen is menjünk végig rajta. Nem sérthetjük meg magunkat, ha inkább a kés pengéjének az alsó felével vágunk, s közben a másik kezünkel a tetejét nyomjuk. Fontos, hogy a csoki ne legyen meleg környezetben, ne legyen plöttyedt állagú, a száraz, könnyen törhető állag a megfelelő.
A muffinformákba helyezzük bele a papírformákat, s mindegyikbe szórjunk kb. fél kiskanálnyi kekszport. Ez azért szükséges, mert a csoki hajlamos sütés közbe leülepedni, és könnyen odaég. Így viszont eszébe sem jut! ;) Majd feltöltjük őket, s a tetejükre szórunk csokidarabokat.
10 percig nagy lángon sülnek, majd még 20-30 percig kis lángon sül (190, majd 170 fokon).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.