Elkészítés: A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön - keserű lesz tőle a lekvár.
Apróra vágjuk a héjakat, és 3 dl vízben 30 dkg cukorral feltesszük főni. A forrástól számítva kb. 20 percig főzzük a héjakat.
Most a gyümölcsökről lehámozzuk a fehér részt, távolítsuk el a magokat, és a hártyákat is - ez eléggé időigényes. A gyümölcsöt hozzáadjuk a szirupos héjhoz, hozzáadjuk a maradék cukrot is, és kb. 1 órán át főzzük a lekvárt. Én az első forrás után össze szoktam turmixolni.
Üvegbe töltjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.