Elkészítés: 1. Sütőt 170 fokra melegítjük.
2. A narancs héját lereszeljük, majd kettévágjuk, a levét kifacsarjuk.
3. A tortaformát kiolajozzuk, sütőpapírral az alját kibéleljük.
4. A margarint habosra kikeverjük a cukorral és a reszelt narancshéjjal.
5. A tojásokat felverjük, és folyamatos kevergetés mellett a vajhoz adjuk.
6. A kakaóport egy kis edényben meleg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük az előzőekhez.
7. Beleszitáljuk a liszt felét, belekeverni a sütőport és a joghurtot, összedolgozzuk.
8. Rászitáljuk a maradék lisztet, és a narancs levét is beleöntve elkeverjük.
9. Az előkészített formába öntjük, és 1 órán át sütjük. Ha elég ruganyos, a tortaformában hűljön ki, ha nem, süssük tovább!
10. Ha kész, körbevágjuk késsel, rácsra borítjuk, hogy tovább hűljön.
11. A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a kétféle a csokit, majd levesszük a tűzről, és belecsorgatjuk a tejszínt, elkeverjük. Ha kihűlt és besűrűsödött, a tortalapra simítjuk. Érdemes a tetejét csokireszelékkel díszíteni.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.