Elkészítés: A pulykamellet centis szeletekre vágom, sózom, frissen őrölt rózsaborssal fűszerezem, serpenyőben a libazsíron mindkét oldalán átsütöm, a borral felöntve párolom, zsírjára sütöm (a serpenyőt félreteszem, még szükségem lesz rá).
A hozzávalókból elkészítem a mázat: a fokhagymagerezdeket összezúzom, hozzáadom a narancslekvárt, a szójaszószt, a brandyt és a gyömbért, ezeket jól összekeverem. A hússzeleteimet beleforgatom a mázba, egy sütőtálba teszem őket, szépen egymás mellé, és alufóliával lefedve 20 percre benyomom a 200 fokosra előmelegített sütőbe. Az idő elteltével leveszem a fóliát, további 5 percig sütöm.
A hússzeleteket tálra emelem, melegen tartom. A sütőedényben maradt szaftot átkanalazom a serpenyőmbe, ráöntöm a narancslevet, kiforralom, majd a vajjal sima mártássá varázsolom.
Tálaláskor 2 szelet húst adok egy tányérra, rákanalazok a mártásból, köretként hercegnőburgonyát szervírozok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.