Elkészítés: Az aszalt fügét és datolyát vágjuk kisebb darabokra, tegyük egy tálba, keverjük közé a cukrozott narancshéjat, majd adjuk hozzá a lisztet, a mogyorót, adiót és a mandulát, ízesítsük narancslikőrrel. Az egészet alaposan keverjük össze, öntsük hozzá az olvasztott csokoládét.
A cukrot és mézet öntsük egy edénybe, melegítsük össze. Addig tartsuk a tűz fölött, amíg fel nem olvad a cukor, majd öntsük az eddigi keverékhez. Alaposan keverjük meg, majd kézzel gyúrjuk jól össze.
Az így kapott ragacsos masszát nyomkodjuk egy kivajazott, köralakú 26 cm átmérőjű sütőformába, kb. 3 cm magas legyen.
Előmelegített sütőben 160 fokon nagyjából 40 perc alatt süssük készre. Vegyük ki a sütőből, és a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A narancsot szeleteljük fel. 10 dkg cukrot karamellizáljunk egy serpenyőben, tegyük bele a narancsszeleteket, és mindkét oldalát pirítsuk 3-3 percig, majd egy sütőpapíron hagyjuk kicsit megszáradni.
A süteményt a narancskarikákkal díszítve tálaljuk, de karácsonyi ajándéknak is remek, sokáig eltarthatő hűtőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.