Elkészítés: A töknek kiszedjük a magját és levágjuk a héját, majd apróbb kockákra feldaraboljuk. A hagymát, az almát, a krumplit szintén megpucoljuk és apróra felvágjuk.
Egy edénybe beletesszük a vajat és az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Amikor már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a mézet, és együtt karamellizáljuk egy kicsit. Ezután rátesszük a kockára vágott tököt, az almát és a krumplit, majd ráreszeljük a narancshéját. Jól összeforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, majd puhára főzzük.
Amikor már teljesen megpuhultak a hozzávalók, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Végül visszahelyezzük a tűzre, és állandó keverés mellett belekeverjük a tejszínt. Jól kiforraljuk és beletesszük a felkockázott narancsot, 2-3 percig még így főzzük tovább, majd elzárjuk a gázt, lefedjük, és kicsit hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor a tetejét tökmaggal megszórjuk. Kínálhatunk még hozzá sajtos pirítóst, de anélkül is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.