Előkészítés: A narancsokat forró folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük. A palacsintatésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót, apránként a tojásokat, a tejet, belereszeljük egy narancs héját, és csomómentesre dolgozzuk. Lefedjük, 25-30 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
Elkészítés: A narancsokat meghámozzuk, egyet felkarikázunk, ezt félretesszük a díszítéshez. A többit kifilézzük (a gerezdeket elválasztó hártyák közül ékelő mozdulattal kivágjuk a gyümölcshúst), feldaraboljuk. A hámozás-filézés alatt keletkező levet 8 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt a túróhoz adjuk. Elkeverjük a palacsintamasszában a rumot és az olajat (ha túl sűrű, buborékos ásványvízzel lehet higítani). Nyolc palacsintát sütünk belőle. Arányosan elosztva elsimítjuk rajtuk a túrót, megszórjuk a narancsdarabkákkal, kendőszerűen félbe, negyedbe hajtjuk, majd kettőt-kettőt egymásra fektetve négyszögletes sütőtálba rendezzük.
Tálalás előtt a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsinták tetejét megszórjuk kevés porcukorral, sütőben átforrósítjuk, kissé rápirítjuk a porcukrot (8-10 perc). Megszórjuk pisztáciával, valamint még egy kis porcukorral, és a félretett narancskarikákkal meg a citromfűbóbitával díszítve tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.