Előkészítés: A narancsokat forró folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük. A palacsintatésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót, apránként a tojásokat, a tejet, belereszeljük egy narancs héját, és csomómentesre dolgozzuk. Lefedjük, 25-30 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
Elkészítés: A narancsokat meghámozzuk, egyet felkarikázunk, ezt félretesszük a díszítéshez. A többit kifilézzük (a gerezdeket elválasztó hártyák közül ékelő mozdulattal kivágjuk a gyümölcshúst), feldaraboljuk. A hámozás-filézés alatt keletkező levet 8 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt a túróhoz adjuk. Elkeverjük a palacsintamasszában a rumot és az olajat (ha túl sűrű, buborékos ásványvízzel lehet higítani). Nyolc palacsintát sütünk belőle. Arányosan elosztva elsimítjuk rajtuk a túrót, megszórjuk a narancsdarabkákkal, kendőszerűen félbe, negyedbe hajtjuk, majd kettőt-kettőt egymásra fektetve négyszögletes sütőtálba rendezzük.
Tálalás előtt a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsinták tetejét megszórjuk kevés porcukorral, sütőben átforrósítjuk, kissé rápirítjuk a porcukrot (8-10 perc). Megszórjuk pisztáciával, valamint még egy kis porcukorral, és a félretett narancskarikákkal meg a citromfűbóbitával díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.