Elkészítés: A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk, és a tészta többi alapanyagával együtt összegyúrjuk. Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. Sűrűn lisztezve - mert a tészta ragad - kinyújtjuk, és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a pudingporral, lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük főni /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le/. Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk. Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik!! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.