Elkészítés: A lisztbe belekeverjük a sót, belevagdossuk a hideg margarint, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejszínt, fakanállal nagyjából összekeverjük, majd kézzel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kell alaposan kidolgozni, mihelyt összeáll, már jó.
Kissé meglisztezett deszkán ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd egy tálcára átemelve fél órára FAGYASZTÓBA tesszük dermedni.
Kivéve kicsit várunk vele, míg annyira felenged, hogy éles késsel könnyen darabolható legyen. A tésztakockákat megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a különféle magvakkal. De lehet egyenként a tetejüket a magvakba mártogatni is. Kiszúrókkal is szaggathatjuk különféle formákra.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokosra előmelegített sütőbe még fagyosan tesszük be. 20-25 perc alatt készre sütjük, kivétel után 1 órát pihentetjük fogyasztás előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.