Elkészítés: A tészta hozzávalóival a szokásos módon kelt tésztát készítünk, melyet fél óráig kelesztünk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát, és néhány percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrokat, a margarint, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Kihűtjük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk /kb. ujjnyi vastagságra/, rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a kalácsot szokás. Hosszába az egészet kettévágjuk, és nyitott felükkel felfelé összefonjuk őket.
Kikent tepsibe tesszük, és még fél órát kelesztjük. Forró sütőbe téve sütjük.
Míg sül elkészítjük a mázat: a citromlevet a porcukorral alaposan elkeverjük. A sütőből kivett, de még forró kalácsra kenjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.