Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Babgulyás
Nyúlcomb fóliában recept
recept
Mester

Nyúlcomb fóliában

120 perc
2 adag
Megfizethető
2015. 06. 30.

Elkészítés

A nyúlcombokat mossuk meg, szárítgassuk le, majd sózzuk és borsozzuk meg. Bőven szórjuk meg őrölt köménymaggal, valamint dörzsöljük be préselt fokhagymával.

Mindegyik combra helyezzünk 1-1 szelet húsos füstölt szalonnát, majd erre 1 kávéskanálnyi vajat. A húst szükség esetén szurkáljuk meg hústűvel, hogy az ízek jobban átjárják a rostokat, majd tegyük sütőzacskóba a combokat, és gondosan zárjuk le a fóliát.

Tegyük egy tepsibe, 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 1 órán keresztül, majd fordítsuk meg a combokat, hogy a másik felük is megszívja magát a finom szafttal. Süssük további fél órán át.

Megjegyzés
Igaz, hogy a nyúlhús elkészítési ideje hosszabb, mint a marha-, a sertés- vagy a baromfihúsé, a pikáns és jellegzetes ízeket kedvelők számára azonban igazi különlegességet jelent ez az alacsony zsírtartalmú, kedvező fehérje-összetételű és könnyen emészthető húsfajta. A nyúlhús nem igényel erős fűszerezést, íze jól megfér a magyaros fűszerekkel (kömény, mustár, majoránna, babérlevél), de citrommal, meggyel, sőt kapribogyóval is remek fogás készíthető az állat gerincéből, combjából vagy lapockájából.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.